En sund og velsmagende måde at starte morgenen på er med denne lækre havregrød. (©DR)

Havregrød med æblekompot, honningristet rugbrød, yoghurt og mynte

Et forslag til en sund og lækker morgenmad med havregrød som toppes med sprøde rugbrødskrummer, æblekompot, yoghurt og frisk mynte. Så er det ingen sag at nyde sin morgenmad, og få en god start på dagen. Opskriften lavede kok Adam Aamann i programmet Madmagasinet.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Rugbrødskrummer

  • daggammelt rugbrød
  • lidt sukker

Æblekompot

  • 2-3 stk. syrlige danske æbler
    (eks. Ingrid Marie eller Aroma)
  • 1/4 tsk. stødt kanel
  • 1 stor spsk. honning

Havregrød

  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 4 dl letmælk
  • 4 dl vand
  • 1/2 tsk. salt

Desuden

  • 2 dl yoghurt eller ymer
  • friske mynteblade

Fremgangsmåde

Sprøde rugbrødskrummer

  1. Start med at rive rugbrødet på et rivejern til fine krummer.  
  2. Kom det på en pande, og rist det sprødt og mørkt gyldent, til det dufter ristet efter ca. 5-6 min.  
  3. Tilsæt sukker og vend rundt i 1 minut.  
  4. Kom herefter de sprøde krummer på fedtsugende papir. 


Æblekompot

  1. Skræl æblerne, og skær dem i små grove stykker.  
  2. Kom dem i en gryde med honning og kanel. Kom låg på, og kog dem møre i 8-10 min. ved lav varme. 
  3. Lav evt. en større portion, så der er til flere omgange. Æblekompotten holder sig fint på køl i en uges tid. 

Havregrød

  1. Kom havregryn, letmælk, vand og salt i en lille gryde.  
  2. Kog op under omrøring, og kog i ca. 5 min., til grøden har en god og ikke for tyk konsistens.  

Anretning

  1. Kom havregrøden i en skål.  
  2. Kom en stor skefuld æblekompot ovenpå. Derefter yoghurt, de ristede rugbrødskrummer og lidt mynteblade. Server.