De lækre havregrynskugler smager dejligt af jul, og hele familien kan være med i køkkenet. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Havregrynskugler med rosiner og appelsin

Havregrynskugler er en populær og hurtig sød snack, som er en favorit hos både børn og voksne. I denne opskrift på er der tilsat rosiner og appelsinskal, der giver en dejligt julet smag. Havregrynskuglerne er nemme at lave, og børnene kan sagtens være med i køkkenet.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 90 g havregryn
  • 65 g flormelis
  • 3 spsk. rosiner
  • 0,5 stk. appelsin, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 50 g smør
  • 2 spsk. fløde

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn, flormelis, rosiner og revet skal af den halve appelsin i en skål.
  2. Tilsæt blødt smør og fløde og rør det hurtigt sammen. Form til små kugler som sættes på en tallerken og stilles i køleskab, indtil de er hårde og faste.
  • TIP: Opbevar havregrynskuglerne i en dåse med låg i køleskabet. De kan holde sig ca. en uge.