Prøv Fillips' anderledes version af den velkendte kagekone; hula-kagepige, som udgør et festligt indslag til kagebordet. (©DR)

Hawaii-hulapige

Fillips hula-kagepige er lavet ud af én stor hindbærsnitte. Inspirationen til kagekonen kommer fra Fillips rejse til Hawaii, hvor han arbejdede som frivillig, og herigennem genfandt den kristne tro.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 15 pers.

Ingredienser

Marmelade

  • 400 g frosne hindbær
  • 180 g sukker
  • 2 citroner
  • 2 tsk. geleringspulver

Mørdej

  • 580 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 400 g stuetempereret smør
  • 50 g birkes
  • 1 vaniljestang

Smørcreme til pynt

  • 200 g smør ved stuetemperatur
  • 400-500 g flormelis
  • en smule frugtfarve/pastafarve

Glasur til pynt

  • 300 g flormelis
  • en smule vand
  • en smule frugtfarve/pastafarve

Lys chokolade til pynt

  • 20-40 g lys chokolade

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn.   

Marmelade

  1. Bring hindbær, 160 gram sukker (gem 20 gram til at blande geleringspulveret med) og citronsaft i kog. Lad det simre i 5 minutter.
  2. Bland 20 g sukker med geleringspulveret, og tilsæt i marmeladen. 
  3. Sørg for at få alt pulveret smeltet i marmeladen. Blend det evt. med en stavblender.
  4. Hæld det i en ren skål, og sæt det i køleskabet.   

Mørdej

  1. Bland mel, 180 gram sukker (gem 20 gram til at blande med vaniljekornene), birkes og smør.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med 20 gram sukker og sørg for    at kornene skilles fra hinanden i sukkeret.
  3. Tilsæt vaniljesukker, og bland det hele godt sammen.
  4. Tilsæt ½ tsk vand for at samle dejen.
  5. Del dejen i 2 lige store stykker, og rul hvert stykke ud på et stykke bagepapir, så de er ca. 3 mm tykke. Læg den ene på en bageplade. 
  6. Tag den let afkølede marmelade, og den fordel på mørdejen på bagepladen. Hold det gerne omkring 1 centimeter fra kanten, da marmeladen vil flyde lidt ud.
  7. Tag den anden plade mørdej, og læg den ovenpå marmeladen. Fjern derefter bagepapiret fra den    øverste plade mørdej. 
  8. Put hindbærsnitten i ovnen i ca. 26-28 min. Mørdejsbunden skal være gylden.   

Smørcreme

  1. Imens kagen er i ovnen, laves der smørcreme. 
  2. Put smørret i røremaskinen, og brug K-spartlen.
  3. Pisk smørret blødt, og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen, indtil det får en hvid farve.
  4. Lad den røre, indtil cremen bliver luftig. Bland frugtfarve i smørcremen i de farver, du skal bruge.   
  5. Samling af kagen:   
  6. Tag kagen ud af ovnen, og læg et skærebræt eller plade oven på kagen. Vend bagepladen og skærebrættet på hovedet, så bunden af hindbærsnitten er øverst.
  7. Fjern bagepapiret, og skær kagen i den form du vil have.

Glasur

  1. Bland flormelis og vand i en lille gryde. Lad det varme lidt over svag varme på kogepladen, så det bliver lunt - det vil få det til at stivne hurtigere.
  2. Bland de farver i, som du ønsker.
  3. Kom glasur i en sprøjtepose, og markér kanten af kagen med sort glasur, når kagen lige har kølet lidt af. Placér derefter glasur de steder, som du ønsker. 
  4. Put smørcreme i en sprøjtepose med den ønskede tylle, og sprøjt smørcreme dér, hvor du gerne vil lave 3D-effekt
  5. Hvis du laver en hulapige, så riv det lyse chokolade, og brug det som kokosnødder.