Hawaii-hulapige
Fillips hula-kagepige er lavet ud af én stor hindbærsnitte. Inspirationen til kagekonen kommer fra Fillips rejse til Hawaii, hvor han arbejdede som frivillig, og herigennem genfandt den kristne tro.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
15 pers.
Kok og program
Ingredienser
Marmelade
- 400 g frosne hindbær
- 180 g sukker
- 2 citroner
- 2 tsk. geleringspulver
Mørdej
- 580 g hvedemel
- 200 g sukker
- 400 g stuetempereret smør
- 50 g birkes
- 1 vaniljestang
Smørcreme til pynt
- 200 g smør ved stuetemperatur
- 400-500 g flormelis
- en smule frugtfarve/pastafarve
Glasur til pynt
- 300 g flormelis
- en smule vand
- en smule frugtfarve/pastafarve
Lys chokolade til pynt
- 20-40 g lys chokolade
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Marmelade
- Bring hindbær, 160 gram sukker (gem 20 gram til at blande geleringspulveret med) og citronsaft i kog. Lad det simre i 5 minutter.
- Bland 20 g sukker med geleringspulveret, og tilsæt i marmeladen.
- Sørg for at få alt pulveret smeltet i marmeladen. Blend det evt. med en stavblender.
- Hæld det i en ren skål, og sæt det i køleskabet.
Mørdej
- Bland mel, 180 gram sukker (gem 20 gram til at blande med vaniljekornene), birkes og smør.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med 20 gram sukker og sørg for at kornene skilles fra hinanden i sukkeret.
- Tilsæt vaniljesukker, og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt ½ tsk vand for at samle dejen.
- Del dejen i 2 lige store stykker, og rul hvert stykke ud på et stykke bagepapir, så de er ca. 3 mm tykke. Læg den ene på en bageplade.
- Tag den let afkølede marmelade, og den fordel på mørdejen på bagepladen. Hold det gerne omkring 1 centimeter fra kanten, da marmeladen vil flyde lidt ud.
- Tag den anden plade mørdej, og læg den ovenpå marmeladen. Fjern derefter bagepapiret fra den øverste plade mørdej.
- Put hindbærsnitten i ovnen i ca. 26-28 min. Mørdejsbunden skal være gylden.
Smørcreme
- Imens kagen er i ovnen, laves der smørcreme.
- Put smørret i røremaskinen, og brug K-spartlen.
- Pisk smørret blødt, og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen, indtil det får en hvid farve.
- Lad den røre, indtil cremen bliver luftig. Bland frugtfarve i smørcremen i de farver, du skal bruge.
- Samling af kagen:
- Tag kagen ud af ovnen, og læg et skærebræt eller plade oven på kagen. Vend bagepladen og skærebrættet på hovedet, så bunden af hindbærsnitten er øverst.
- Fjern bagepapiret, og skær kagen i den form du vil have.
Glasur
- Bland flormelis og vand i en lille gryde. Lad det varme lidt over svag varme på kogepladen, så det bliver lunt - det vil få det til at stivne hurtigere.
- Bland de farver i, som du ønsker.
- Kom glasur i en sprøjtepose, og markér kanten af kagen med sort glasur, når kagen lige har kølet lidt af. Placér derefter glasur de steder, som du ønsker.
- Put smørcreme i en sprøjtepose med den ønskede tylle, og sprøjt smørcreme dér, hvor du gerne vil lave 3D-effekt
- Hvis du laver en hulapige, så riv det lyse chokolade, og brug det som kokosnødder.