Haydari er en skøn dip på en sommerdag. Spis det som forret med brød til, eller som tilbehør til en grillaften. Og så er det så nemt at lave med denne opskrift. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Haydari - fetadip med peberfrugt

Denne skønne dip er god som tilbehør til mange retter, den kan bruges som forret med godt brød til, og den er perfekt som snack til et glas vin. Haydari er en dip lavet med fetaost, som er blandet med blandt andet peberfrugt, hvidløg og chili. Det er nemt at lave og smager fantastisk.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g fetaost
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 smule persille
  • 1 smule chilipulver

Fremgangsmåde

Klik play i videoen herunder og se, hvordan man nemt laver haydari

  1. Skyl peberfrugten, fjern kerner og lameller og hak den i grove stykker. 
  2. Læg alle ingredienser i en blender og blend, til det har den konsistens, du ønsker. 
  3. Smag på haydarien - fetaen er jo salt, så der bør ikke være behov for at tilsætte yderligere salt. 

TIP: Du kan med held grille peberfrugten og fjerne skindet, inden den blendes med - det giver en anden smag og en mindre vandet konsistens.