Hel bagt majroe med råkost med mormor-dressing
Hel bagt majroe med "råkost" vendt i mormor-dressing og dild er en nem opskrift, der kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som en let frokost.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Claus Meyer DR
Ingredienser
-
1 stk.
stor Gotlands majroe
(ca. 1 kg. selleri kan også bruges)
- 1 smule havsalt
Råkost med mormor-dressing
- 1 stk. æble
- 200 g savoykal, sommerkål eller spidskål
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. sukker
- 4 spsk. æbleeddike
- 1 smule havsalt
- 1 smule peber
- 10-15 g friskrevet peberrod
- 0,5 bundt dild
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af majroe, vask skrællen grundigt.
- Gnid majroe med havsalt, kom majroe op i et ildfast fad og sæt i ovnen.
- Bag majroe 60-70 min ved 170 grader, så majroen bliver helt mørt og falder lidt sammen. Tag majroen ud af ovnen, lad den hvile 6-8 min. Inden det skæres i tykke skiver og serveres med den cremet "råkost"
- Snit kål ud i helt fine strimler. Skær æble i ¼, frigør for kernehus, skær æblet ud i helt fine både.
- Rør fløde sammen med eddike, sukker, rapsolie, salt, peber og frisk revet peberrod.
- Vend kål og æbler i dressingen og lad det trække 5-10 min. - smag til. Anret salaten på toppen af majroe og drys med dild til sidst.