Helstegt kylling i ovnen er et sikkert hit hos hele familien. Både nemt og lækkert. (©DR)

Helstegt kylling i ovn med lækker sauce

Denne helstegte kylling i ovn bliver mør, saftig og lækker. Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du har tid til at lave den lækre sauce og andet tilbehør.

Retten passer sig selv i ovnen

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk. kylling
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 smule peber
    (efter smag)

Sauce

  • 3 dl vand
  • 1 stk. løg
    (lille)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 smule sovsekulør
  • 1/4 dl piskefløde
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
     
  2. Sauce:
    Skær vingespidserne, overskydende fedt ved halsen af - og evt. også ønskebenet, hvis du kan komme til det med en skarp kniv. Læg kyllingestykkerne i en kasserolle sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.  

  3. Smør kyllingen godt ind i olivenolien både ind- og udvendig og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.  

  4. Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 45 min. 

  5. Si kylling, løg og laurbær fra kyllingefonden. Lad den koge lidt ind, tilsæt fløde og saucekulør og smag til med salt og peber.  

  6. Server kyllingen med saucen, ris og grønne ærter.

    TIP: For en lettere ret kan den helstegte kylling serveres med en fyldig salat og groft brød.