Helstegt kylling i ovn med lækker sauce
Denne helstegte kylling i ovn bliver mør, saftig og lækker. Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du har tid til at lave den lækre sauce og andet tilbehør.
Retten passer sig selv i ovnen
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kylling
- 1 stk. kylling
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
-
1 smule
peber
(efter smag)
Sauce
- 3 dl vand
-
1 stk.
løg
(lille)
- 1 stk. laurbærblad
- 1 smule sovsekulør
- 1/4 dl piskefløde
- 1 tsk. salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
- Sauce:
Skær vingespidserne, overskydende fedt ved halsen af - og evt. også ønskebenet, hvis du kan komme til det med en skarp kniv. Læg kyllingestykkerne i en kasserolle sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger. - Smør kyllingen godt ind i olivenolien både ind- og udvendig og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 45 min.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingefonden. Lad den koge lidt ind, tilsæt fløde og saucekulør og smag til med salt og peber.
- Server kyllingen med saucen, ris og grønne ærter.
TIP: For en lettere ret kan den helstegte kylling serveres med en fyldig salat og groft brød.