En skøn middag for hele familien. (©DR)

Helstegt, paneret svinemørbrad med ovnkartofler og spicy rødbedesalat

Mør og saftig svinemørbrad med sprødt ydre, gyldne ovnkartofler og en spicy rødebedesalat med perlerug og syrnet chili-fløde-dressing. Familien Gregersens ultimative familieret, som de lavede i første program af Maddysten. Få deres opskrift lige her og lav en skøn middag på bare en time.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Paneret svinemørbrad

  • 3 svinemørbrad, afpudset og ca. samme størrelse
  • 2 dl rugmel
  • 1 dl solsikkekerner, blendet til fint mel
  • 5 g dehydreret persille
    (evt. frisk hvis det hakkes meget fint)
  • 1 spsk. sellerisalt
  • 1 spsk. røget salt
  • 1 spsk. tørret timian
  • friskkværnet peber
  • klarret smør til stegning

Små ovnbagte kartofler

  • 1½ kg små kartofler
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. tørret timian
  • ½ dl olivenolie

Spicy rødbedesalat

  • 700 g små rødbeder
  • 400 g perlerug
  • 200 g hytteost 4%
  • 1 stort bundt persille
  • 25 g friskrevet ingefær
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl rørsukker

Syrnet chili-fløde-dressing

  • 5 dl fløde 38%
  • 4 spsk. limesaft
    (ca. saften af 3 limefrugter)
  • 1 spsk. honning
  • 4 tsk. tørrede chilikerner
  • 2 spsk. sød sennep
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Syrnet chili-fløde-dressing

  1. Pisk alle ingredienser let sammen, smag til med salt og peber. Stil dressingen på køl i min. 30 min.  
  2. Røres sammen igen inden servering.  

Spicy rødbedesalat

  1. Kog perlerugen i 12 minutter i letsaltet vand. Efter endt kogning skal de afdryppes i en sigte. 
  2. Skræl og riv rødbederne på et groft rivejern eller mandolinjern (handsker er en god ide). 
  3. Kog eddike og sukker sammen i en gryde (her kan også bruges 2 dl syltelage fra de syltede rødbeder i køleskabet) tilsæt ingefær, spidskommen, salt og peber til lagen.  
  4. Bland nu de kogte perlerug, revet rødbede og lagen sammen, pres hvidløg ned i og vend til sidst friskhakket persille med rundt i salaten. Smag til.  
  5. Anret salaten på et fad og top med hytteost og pynt med mere hakket persille.  

Små ovnbagte kartofler

  1. Skyl og gennemse kartoflerne. Giv dem en hurtig opkog på komfuret så de har lidt bid - ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre på eftervarmen på komfuret.
  2. Kom de tørrede kartofler i en pose og ryst dem med salt, timian og olie. Hæld dem ud i en bradepande og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 15 min. 
  3. Ryst gerne bradepanden en gang under vejs.  

Svinemørbrad

  1. Ryst alle ingredienser til paneringen i en stor pose og ryst mørbradene rundt i det (hvis mørbradene er helt tørre, vil vi anbefale, at vende dem i et sammenpisket æ, eller lidt mælk inden de kommes i paneringen).
  2. Varm en pande op med klaret smør og steg mørbradene på alle sider i ca. 10 minutter, til de har en kernetemperaturen på 53 grader. Lad dem hvile i 10 minutter. 
  3. Skæres op i tårne eller skiver efter ønske.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten