Prøv Heniks og Louises konfektsnitter. (©DR)

Henrik og Louises julekonfekt

Henrik og Louises julekonfekt med brændte mandler, marcipan, chokoladenougat og trøffel med Grand Marnier.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Brændte mandler

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. kanel
  • en smule vaniljepulver
    (et nip)
  • 3-4 spsk. vand

    Chokoladenougat med brændte mandler

    • 70 g brændte mandler
    • 150 g mørk chokolade
    • 100 g nougat

    Trøffel med Grand Marnier

    • 1 dl piskefløde
    • 125 g mørk chokolade
    • 1 spsk. smør
    • 1 tsk. honning
    • 2-3 spsk. Grand Marnier eller anden appelsinlikør
    • en smule havsalt
      (efter smag)

    Marcipanbund

    • 150 g marcipan
    • 1 appelsin
      (skallen herfra)
    • 1-2 spsk. Grand Marnier
    • 50 g flormelis

    Chokoladelåg

    • 200 g hvid chokolade
    • en smule grøn og rød chokoladefarve
      (til pynt)

    Fremgangsmåde

    Brændte mandler:

    1. Alle ingredienser kommes på en pande, og varmes op ved svag varme. Sørg for at rør hele tiden.
    2. På et tidspunkt krystalliserer sukkeret, og mandlerne ser grå og matte ud – bliv ved med at røre og sukkeret smelter og lægger sig som karamel omkring mandlerne.
    3. Lad mandlerne afkøle på et stykke bagepapir.   

    Marcipanbund: 

    1. Riv skallen af appelsinen.
    2. Marcipan, appelsinskal, Grand Marnier og noget af flormelissen æltes sammen på en silikonemåtte.
    3. Udrul marcipanen, så det passer til din form.   

    Chokoladenougat:

    1. Chokoladen smeltes over et vandbad ved svag varme – herefter tilsættes nougaten og de to ting smeltes sammen.
    2. Hak de afkølede og brændte mandler, og vend dem sammen med chokoladenougaten.
    3. Hæld massen ud i et tyndt lag på marcipanen og afkøl på frost eller i køleskabet.   

    Trøffel med Grand Marnier:

    1. Varm fløden op til lige under kogepunktet – tilsæt Grand Marnier.
    2. Hæld den varme fløde over den finthakkede chokolade, honningen og bløde smør. 
    3. Lad massen stå et øjeblik. Rør herefter i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig.
    4. Hæld forsigtigt den lune trøffelmasse over chokoladenougaten. Smag til med havsalt.
    5. Lad det køle af.    

    Hvidt chokoladelåg:

    1. Temperér den hvide chokolade, og hæld den på konfekten i et tyndt lag.
    2. Smelt chokoladefarverne, og 'sprøjt' små dutter og klatter af farve over konfekten med en pensl.
    3. Lad konfekten køle af, inden den skæres ud i passende stykker med en varm kniv.