Flot og farverig gryderet med masser af grønt og kylling. (©DR)

Hervés kylling i peanutbuttersauce

Opskriften varierer fra land til land afhængig af de råvarer, som er til rådighed. Retten kan derfor laves med både kylling, oksekød eller fisk.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kylling i peanutbuttersauce

  • 1 stk. kylling
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 100 ml olie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 tsk. sort peber
  • 0,5 stk. buttenut græskar
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. peberfrugt
  • 1 stk. squash
  • 1 l kogende vand
  • 400 g ris

Fremgangsmåde

  1. Kyllingen og grøntsagerne skæres ud. 
  2. Grøntsagerne må ikke skæres i for små stykker, da de skal ligge og hygge sig i gryden uden at koge helt ud. 
  3. Kom godt med olie i gryden, kom peber og hvidløg i og læg kyllingestykkerne med skindet mod grydens bund. 
  4. Når kyllingen begynder at få farve skal tomatpastaen og de flåede tomater i. 
  5. Kom låg på gryden og lad gryden passe sig selv i 10 minutter. 
  6. Kom peanutbutter i gryden og rør den godt rundt i gryden, inden der tilføjes en liter kogt vand. 
  7. Kom grøntsagerne i gryden. Vent med at komme løg og hvidløg i. 
  8. Kyllingen skal nu passe sig selv ved lav varme i 20 minutter. Tilføj løg cirka 10 minutter inden retten serveres.