Du kan lave en lækker salat af hestebønner ved at tilsætte æbler og hasselnødder og en skøn dressing. Foto: Scanpix (©DR)

Hestebønnesalat

Lækker hurtig og nem salat, der er perfekt som tilbehør en sommeraften, eller som en let sommer frokost

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg hele hestebønner
  • 2 stk. salatløg
  • 1 stk. sommeræble
  • 100 g friske hasselnødder
  • 5 blade citron verbena
  • 3 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Bælg hestebønner og kom dem op i en skål. Bring en gryde med letsaltet vand i kog
  2. Blancher bønnerne i ca. 30 sek. Og tag dem direkte over i kold vand. Tag skallen af hestebønnerne og kom dem op i en skål.
  3. Pil løg, halver og snit ud i helt fine skiver.
  4. Bank de friske hasselnødder let og tag kernen ud af skallen. Prøv at holde dem så hele som muligt.
  5. Skær æble i 1/4, frigør for kernehus og skær ud i fine både. Vask citronverbena og hak fint.
  6. Bland løg, hestebønner, citronverbena og de friske hasselnødder sammen.
  7. Rør eddike, sukker og rapsolie sammen til en jævn dressing, smag til med salt og peber.
  8. Kom dressingen ned i salaten og vend godt rundt.