Hestebønnesalat
Lækker hurtig og nem salat, der er perfekt som tilbehør en sommeraften, eller som en let sommer frokost
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Claus Meyer DR
Ingredienser
- 1 kg hele hestebønner
- 2 stk. salatløg
- 1 stk. sommeræble
- 100 g friske hasselnødder
- 5 blade citron verbena
- 3 spsk. koldpresset rapsolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sukker
- 1 smule havsalt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- Bælg hestebønner og kom dem op i en skål. Bring en gryde med letsaltet vand i kog
- Blancher bønnerne i ca. 30 sek. Og tag dem direkte over i kold vand. Tag skallen af hestebønnerne og kom dem op i en skål.
- Pil løg, halver og snit ud i helt fine skiver.
- Bank de friske hasselnødder let og tag kernen ud af skallen. Prøv at holde dem så hele som muligt.
- Skær æble i 1/4, frigør for kernehus og skær ud i fine både. Vask citronverbena og hak fint.
- Bland løg, hestebønner, citronverbena og de friske hasselnødder sammen.
- Rør eddike, sukker og rapsolie sammen til en jævn dressing, smag til med salt og peber.
- Kom dressingen ned i salaten og vend godt rundt.