Skal du holde klassisk, engelsk afternoon tea derhjemme? Så kræver det små sandwiches! (©DR)

High tea - agurke- og laksesandwiches

Den engelske tradition med at drikke afternoon tea - med alt hvad dertil hører - stammer fra midten af 1800-tallet og tilskrives Hertuginden af Bedford.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Agurkesandwich

  • En agurk
  • Skiver af sandwichbrød
  • En flødeost
  • Frisk mynte
  • Salt og peber

Laksesandwich

  • 300 g varmrøget laks
  • 3 store spsk. flødeost
  • 1 stor spsk. creme fraiche
  • 2-3 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 1 spsk. finthakkede kapers
  • Lidt skal fra en økocitron
  • Salt og peber
  • Skiver af sandwichbrød

Fremgangsmåde

Agurkesandwich

Det er vigtigt at sandwichbrødet har en ret tæt krumme, for det skal skæres i ganske tynde skiver. Hvis du ikke ligefrem bager et selv, så køb et godt et hos bageren. Udskåret sandwichbrød fra pakke kan ikke bruges i denne sammenhæng, skiverne er simpelthen for tykke.

Skræl agurken og skær den i tynde skiver, som får lov til at trække med lidt salt i 15-20 minutter. Dup skiverne tørre med køkkenrulle.

Bland flødeosten med en passende mængde finthakket mynte og smag til med salt og peber.

Smør brødet med blandingen og belæg halvdelen af brøskiverne med med skiver af agurk. Læg den anden smurte skive brød ovenpå og skær så skorperne fra. Hvis kernedelen i agurkerne fylder lidt rigeligt, kan man evt. flække dem og skrabe kernerne ud med en teske før man skærer skiver. Sandwichen deles i fire små trekanter eller aflange fingersandwiches. Det er vigtigt at lave sine agurkesandwich kort tid før de skal spises, så agurken ikke gør brødet vådt.

Laksesandwich

Bland mayonnaise og creme fraiche med dild, kapers og citronskal. Hak den varmrøgede laks fint og bland den i mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Sandwichbrød skæres i tynde skiver. Dæk halvdelen af brødskiverne med et jævnt lag af lakseblandingen og læg endnu en skive brød ovenpå. Det er ikke nødvendigt med smør. Skær skorperne af og del dem i fire små trekanter, eller skær dem i mindre aflange ”fingersandwiches”.