Hindbær-banantrifli
Lav en forrygende dessert med Mette Blomsterbergs opskrift. Desserten er dejlig frisk, knasende og sød. En fuldstændig fantastisk dessert at indtage i sommervarmen i det fri. Vær opmærksom på, at vaniljecremen skal i køleskabet mindst 3 timer og gerne natten over. De råsyltede hindbær skal trække i ca. 1 time.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Råsyltede hindbær
-
0,5 stk.
vaniljestang
(polynesisk)
- 75 g sukker
- 250 g friske hinbær
Pistaciemakroner
-
25 g
pistaciekerner
(usaltede)
- 25 g hasselnøddekerner
- 120 g sukker
- 40 g pasteuriserede æggehvider
Vaniljecreme
-
0,5 stk.
vaniljestang
(polynesisk)
- 75 g sukker
- 30 g majsstivelse
- 30 g æggeblommer
- 0,5 l mælk
-
1,5 dl
piskefløde
(vendes i vaniljecremen i opbygningen)
Derudover
- 4 stk. smukke dessertglas
- 1 smule cognac
- 2 stk. modne bananer
-
12 stk.
friske hindbær
(til pynt)
- 4 stk. citronmelisse topskud
Fremgangsmåde
Lav råsyltede hindbær:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
- Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, således at kornene skilles ad.
- Hæld vaniljesukker og sukker ud over de friske hindbær og vend forsigtigt rundt.
- Lad dem stå og trække på køkkenbordet og vend i dem igen om 1 time.
- (Stil dem i køleskabet, hvis de først skal bruges dagen efter)
Lav pistaciemakroner:
- Blend pistaciekerner, hasselnøddekerner og sukker så fint som overhovedet muligt i en minihakker.
- Tilføj æggehviden og blend videre til makronmassen bliver lidt lun.
- Kom massen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul.
- Sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde kager med en diameter på 3 cm. Der skal være lidt afstand mellem kagerne, da de udvikler sig lidt
- under bagningen.
- Bag makronerne ved 160 grader i ca. 8 minutter, afhængigt af ovnen.
Lav vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
- Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, således at kornene skilles ad.
- Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse i en skål og rør 1 dl. af den kolde mælk i.
- Pisk det godt sammen og pisk også æggeblommen i.
- Kog mælken kort op i en lille gryde.
- Når den når kogepunktet tilføjes vaniljeblandingen og denne koger med i 1 minut til cremen tykner, mens der piskes kraftigt.
- Tag gryden af varmen og kom cremen op i en ren skål.
- Dæk den til med husholdningsfilm helt ned på cremen og stil den i køleskab minimum 3 timer eller til næste dag.
Opbygning:
- Læg 1 stk. pistaciemakron i bunden af hvert glas.
- Kom 2 spiseskefulde råsyltede hindbær forsigtigt i.
- Læg yderligere 3 stk. små pistaciemakroner i op af kanten på glassene.
- Dryp med lidt cognac udover makronerne.
- Pisk den kolde vaniljecreme lind med et piskeris.
- Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i den piskede vaniljecreme.
- Kom denne creme op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul.
- Sprøjt et godt lag creme i hvert glas - vær omhyggelig med at placere cremen smukt i
- siderne, det betaler sig.
- Fortsæt med lidt mere af de råsyltede hindbær.
- Stil glassene i køleskab et par timer.
- Skær de modne bananer i skrå, lange og tynde skiver.
- Forskyd dem så de ligger "taglagt" og fold dem sammen til en slags roset.
- Pynt med 3 friske hindbær pr. glas og afslut fint med citronmelisse.