Lækre, små vandbakkelser med hindbær. (©DR)

Hindbærbomber med baileycreme

Disse små hindbærbomber af profiteroles med baileycreme bagte Jon i Den store bagedyst 2018. En skøn lille mundfuld.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hindbær-sfærer og hindbærmarmelade

  • 400 g frosne hindbær
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 citroner, saft heraf
  • 1 g pr. 100 g væske sodium alginat
  • 1 g pr. 100 g væske calcium Lactat

Choux-au-craqueline kiks

  • 100 fed rørsukker
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • evt. rød farve

Choux dej

  • 250 ml vand
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • lidt salt
  • ca. 250 g æg

Baileys-creme

  • 175 g flødeost naturel
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl fløde
  • 1½ dl Baileys

Pynt

  • 200 g tempereret mælkechokolade

Fremgangsmåde

Hindbær-sfærer og hindbærmarmelade

  1. Start med at lave din sodium alginat opløsning: Bland 1 g sodium alginat pr. 100 ml vand, og blend det med en stavblender til det er helt mælkeagtigt pga. luftbobler. Stil det på køl, til det er blevet helt klart igen.
  2. Hindbærmarmelade + sfærer: Kog hindbær, citron, sukker og vaniljesukker sammen og sigt 150 g ml af væsken fra i en skål, og stil til side.
  3. Kog resten videre i gryden igen indtil det bliver tykt, og læg marmeladen på køl.
  4. Tilsæt 1 g calcium lactat pr. 100 ml væske til hindbærsaften, og bland godt med en ske.
  5. Hæld væsken i nogle små halvkugle silikoneforme, og stil på frys til de er helt frosne.

Choux-au-craqueline kiks

  1. Bland stuetempereret smør, sukker og mel sammen og rul det ud til en tynd dej mellem 2 stykker bagepapir. 
  2. Læg på frys eller køl til de er faste til at udstikke.

Choux dej

  1. Smelt smør i en gryde og hæld vand i. 
  2. Når vandet begynder at simre, tages gryden af varmen og der hældes mel og salt i og dejen. Rør rundt med en træske, til der ikke er flere klumper og dejen er blevet fast og gummi-agtig. Lad dejen køle af i en skål
  3. Tilsæt 1 æg af gangen, mens du rører det ind i dejen. Fortsæt med at røre til det er helt indkorporeret, før du tilsætter det næste.
  4. Sprøjt dejen ud med en sprøjtepose på en bageplade m. bagepapir i  små passende størrelser.
  5. Udstik din choux kiks i lignende størrelse, til at ligge ovenpå din choux og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 25-30 minutter.

Baileycreme

  1. Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker og Bailey sammen i et minut.
  2. Pisk fløden og vend den med flødeostemassen.
  3. Læg på sprøjtepose

Hindbærsfærer

  1. Tag dine frosne hindbærkugler ud af fryseren, og læg dem i din sodium alginat opløsnings-bad.
  2. Brug en hullet ske til at køre dem lidt rundt i opløsningen, men undgå at kuglerne rammer hinanden, for så kan de ikke danne en individuel hinde. Lad dem ligge i 2-3 minutter, og løft dem forsigtigt over i en skål med alm. vand. Dine kugler er nu klar.

Samling og pynt

  1. Lav et lille hul i bunden af hver kage, og sprøjt lidt hindbærmarmelade ind i.
  2. Fyld dernæst med baileycreme.
  3. Placer en tynd chokoladeskive ovenpå, og læg dine hindbærsfærer på til sidst.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 8