En lækker lille hapser, der nemt kan smugles med i madpakken (©DR)

Hindbærflæsk - hjemmelavet slik

Man må godt give sine børn et par stykker hjemmelavet hindbærflæsk med i madpakken, hvis det står til konditor Mette Blomsterberg, der lavede denne nemme opskrift på hindbærflæsk - hjemmelavet slik - i programmet Det Søde Liv. Så usundt er det nemlig heller ikke, mener Mette Blomsterberg, da der er godt med hindbær i.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 200 g hvidt sukker
  • 200 g hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 3 g citronsyre
  • 15 g pektin
  • 50 g hvidt sukker til at vende 'flæsket' i

Fremgangsmåde

  1. Kog 100 gram af sukkeret med hindbær, vand og citronsyre under låg i nogle minutter.
  2. Læg et rent, vådt viskestykke i en sigte, og lad saften rende igennem klædet direkte ned i en ren gryde. Tving det endelig ikke igennem, da saften da bliver uklar.
  3. Bring den klare saft i kog. Bland pektinen godt med 3 spsk. af det resterende sukker og drys blandingen ud i den kogende saft, mens der røres let.
  4. Sluk for blusset, tilsæt nu den resterende sukker, og rør til alt sukkeret er helt opløst. Når sukkeret er opløst, hældes hindbær-lagen i en beholder på ca. 20x10 cm., hvori der er lagt tilklippet bagepapir uden folder på både bund og sider.
  5. Lad "flæsken" sætte sig ved stuetemperatur til næste dag. Udskær i lige store firkanter ca.2x2 cm. Vend dem straks enkeltvis i hvidt sukker. Opbevares i en lufttæt beholder med bagepapir imellem lagene.