Mette Blomsterbergs opskrift på hjemmelavet hindbærflæsk smager dejligt frisk og syrligt. (©DR)

Hindbærflæsk - hjemmelavet vingummi

Man må godt give sine børn et par stykker hjemmelavet hindbærflæsk med i madpakken, hvis det står til konditor Mette Blomsterberg, der lavede denne nemme opskrift på hindbærflæsk i programmet 'Det Søde Liv'. Lav eks. de lækre vingummistykker som godter til jul.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 200 g hvidt sukker
  • 200 g hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 3 g citronsyre
  • 15 g pektin
  • 50 g hvidt sukker
    (Til at vende flæsket i)

Fremgangsmåde

  1. Kog 100 gram af sukkeret med hindbær, vand og citronsyre under låg i nogle minutter. Læg et rent, vådt viskestykke i en sigte, og lad saften rende igennem klædet direkte ned i en ren gryde. Tving det endelig ikke igennem, da saften da bliver uklar.
  2. Bring den klare saft i kog. Bland pektinen godt med 3 spsk. af det resterende sukker og drys blandingen ud i den kogende saft, mens der røres let.
  3. Sluk for blusset, tilsæt nu den resterende sukker, og rør til alt sukkeret er helt opløst. Når sukkeret er opløst, hældes hindbær-lagen i en beholder på ca. 20 x 10 cm, hvori der er lagt tilklippet bagepapir uden folder på både bund og sider.
  4. Lad "flæsken" sætte sig ved stuetemperatur til næste dag. Udskær i lige store firkanter ca.2 x 2 cm. Vend dem straks enkeltvis i hvidt sukker.
  • TIP: Opbevar vingummien i en lufttæt beholder med bagepapir imellem lagene. Den kan holde sig nogle uger, men mon ikke, det bliver spist inden.