Hindbærlagkage med friske hindbær, chokolade cigar overtrukket med buttercreme. (©DR)

Hindbærlagkage med chokolade cigar

Prøv Rashas hinbærlagkage, som hun lavede i Den Store Bagedyst. Kagen er en lige så stor fryd for øjnene, som den er for ganen.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kop kagemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 6 stk. store æggeblommer
  • 6 stk. store æggehvider
  • 0,66 kop sukker
  • 2 tsk. vanille ekstrakt
  • 4 spsk. sukke
  • 6 spsk. saltet smør
    (smeltet)
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olie
  • 0,5 tsk. creme af tandsten

Hindbær creme

  • 200 g hindbær
  • 200 g sukker
  • 1 smule citronsaft og citronskal
  • 2 spsk. gelatinpulver
  • 0,5 l fløde

Lemon curd creme

  • 3 stk. citroner
    (også lidt skal herfra)
  • 2 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 spsk. gelatinpulver
  • 0,5 l fløde

Buttercreme

  • 500 g smør
  • 700 g flormelis
  • 300 g flødeost
  • 1 smule vanille

Fremgangsmåde

  1. Sigt kagemel og bagepulver i en skål. 
  2. Separer æggehvider fra æggeblommer. 
  3. Pisk æggeblommer og 2/3 kop sukker sammen. Når blandingen er tyk og har en lysegul farve tilsættes 2 tsk vaniljeekstrakt. 
  4. I en separat skål, blandes sammen 6 spsk smeltet saltet smør, 2 spsk vand, 2 spsk olie. 
  5. Hæld smørblandingen til æggeblommeblandingen og bland med hænderne. 
  6. Tilsæt melblandingen til æggeblommeblandingen og bland med hænderne. 
  7. I en separat skål, pisk æggehvider og fløde indtil det skummer. 
  8. Tilsæt 4 spsk sukker til æggehvideblandingen og fortsæt med at piske indtil den er stivnet. 
  9. Vend forsigtigt en fjerdedel af æggehviderne i æggeblommeblandingen, og gentag derefter med resten af æggehviderne. 
  10. Hæld dejen i en springform. Dejen bages på 175 grader i 15-20 min.

Lav hindbærcreme: 

  1. Alt dette koges i en ligge kasserolle og køles ned, dernæst vendes det i den piskede kold fløde.

Lav lemon curd creme: 

  1. Citron og citronskal kommes i en kasserolle med æg, sukker og smør, og koges op til maks. 80 grader, sies igennem, køles ned og vendes i 1/2 pisket fløde.

Lav buttercreme: 

  1. Smør piskes igennem med en elmikser, dernæst tilsættes flormelis lidt efter lidt og til sidst kommes flødeosten og vanilje i og piskes i 10 min.

Så skal kagen samles: 

  1. Man flækker kagen i tre dele, hvor man kommer hindbærcremen på, så et lag kage og lemon curd cremen, og så til sidst kommes det sidste kagelag på. Kagen overtrækkes med butter creme og pyntes med friske hindbær, og pyntes på siderne med chokolade cigar, eller andre frugter eller nødder.