Den klassiske hindbærroulade smager af gode minder og er frisk og sød på samme tid. (©DR)

Hindbærroulade

En klassisk hindbærroulade er smagen af barndom. Mette Blomsterberg lavede i programmet Det Søde Liv denne lækre opskrift på en hindbærroulade med en frisk og hjemmelavet marmelade rullet i luftig lagkagedej og trillet i sukker, som knaser dejligt. I en hurtig vending kan den hjemmelavede hindbærmarmelade selvfølgelig erstattes af en god marmelade på glas.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Hindbærmarmelade

  • 250 g frosne hindbær
  • 150 g sukker
  • 1/4 dl vand
  • 8 g pektin/geleringsmiddel
  • 1 smule atamon, hvis marmeladen skal gemmes længe

Rouladebund

  • 1/2 stang polynesisk vaniljestang
  • 65 g sukker
  • 100 g æggeblommer
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g æggehvider

Fremgangsmåde

  1. Hindbærmarmelade:
    Bland pektinen med et par skefulde af sukkeret. Kog de optøede hindbær, det resterende sukker og vand i 10 minutter uden låg. Skum af, hvis det er nødvendigt. Skru blusset ned til halv styrke og drys pektin-sukkeret i under omrøring.
  2. Lad hindbærblandingen småkoge få sekunder og tag da gryden af varmen. Afkøl marmeladen helt.
  3. Rouladebund:
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Pisk den hjemmelavede vaniljesukker sammen med resten af sukkeret og æggeblommerne til en tyk æggesnaps. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
  4. Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede og vend dem forsigtigt med i dejen. Stop, når den er ensartet. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Stryg dejen lige tykt ud over det hele i et rektangel, der måler ca. 35 x 45 cm. Bag bunden ved 190 grader i ca. 7-8 minutter, til den er ganske let gylden. Pas på ikke at bage bunden for meget, for så bliver den svær at rulle sammen.
  5. Lad bunden køle af i nogle minutter. Tag et stykke bagepapir på størrelse med bunden og læg det på bordet. Drys lidt ekstra sukker ud på bagepapiret. Vend den let afkølede bund på hovedet, så oversiden af den bagte bund nu ligger på sukkeret. Befri bunden fra det bagepapir, den er bagt på. 
  6. Samling:
    Stryg 200 gram af den kolde hindbærmarmelade ud over hele bunden i et tyndt og jævnt lag. Rul forsigtigt det hele sammen til en roulade på langs. Dæk rouladen til og stil den i køleskabet i et par timer, så den afkøles helt, før du skærer den ud.

  • TIP: Rouladen holder sig frisk tildækket i køleskabet i op til 1 uge, men mon den får lov at stå så længe?