Mette Blomsterbergs opskrift på hindbærsnitter er muligvis verdens bedste (©DR)

Hindbærsnitter - fra Den Store Bagedyst Masterclass

I Den Store Bagedyst Masterclass bagte Mette Blomsterberg disse hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade. Opskriften på hindbærsnitter er blandt andet med mandelmel, og resultatet bliver de lækreste hindbærsnitter.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hindbærmarmelade

  • 0,25 dl vand
  • 250 g hindbær
    (friske el. optøede)
  • 0,5 stk. citron
    (saft heraf)
  • 150 g rørsukker
  • 2 tsk. geleringsmiddel
  • 1 spsk. ekstra rørsukker

Bunde

  • 0,5 stk. stang vanilje
  • 70 g flormelis
  • 150 g smør
    (stuetempereret)
  • 200 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
  • 0,5 dl vand

Glasur & drys

  • 200 g flormelis
  • 1-2 spsk. vand
  • 2 spsk. krymmel
    ("nonpareille")

Fremgangsmåde

  1. Hindbærmarmelade:
    Kom vand, hindbær, citronsaft og rørsukker i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i nogle minutter med låg på gryden. Bland geleringsmiddel og den ekstra spiseskefuld rørsukker sammen i en lille skål. Drys det i den kogende marmelade, mens du rører. Skum af og hæld marmeladen op i en ren skål og køl den ned.

  2. Bunde:
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Bland det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, det stuetempererede smør, hvedemel, mandelmel, bagepulver og fint salt. Kom til sidst vandet i og ælt dejen kort sammen, til den er smidig og glat.

  3. Køl dejen ned. Gør en bageplade med bagepapir klar. Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til en tykkelse på 3 mm skær til så den fylder hele bagepladen, på nær et par centimeter i hver side. (Der bliver dej til overs). Prik 12-14 huller i dejen og bag den kort ved 200 grader i ca. 5-8 minutter, til den kun er halvbagt.

  4. Tag den halvbagte bund ud af ovnen og lad den afkøle 2 minutter. Del den nu med en skarp savtakket kniv og en lineal i 3 stk. stænger á præcis samme bredde. Del den ene stang på midten og ryk stængerne forsigtigt en anelse fra hinanden. Bag de halvbagte stænger i yderligere ca. 2-7 minutter ved 200 grader, til de er meget let gyldne og stadig meget let bagte.

  5. Afkøl stængerne let. Kom en passende mængde kold hindbærmarmelade på halvdelen af bundene (altså på 1 ½ stang). Kom glasur på de resterende ( 1 ½ stang) som skal fungere som låg.

  6. Glasur og drys:
    Bland flormelis og lidt vand til en rimelig tyk glasur i en lille kasserolle - lun den evt. en anelse. Smør glasuren hurtigt, men sirligt på topbundene og drys lynhurtigt med nonpareille-kugler. Flyt forsigtigt lågene ovenpå bundene med marmeladen og pres dem let og forsigtigt fast. Lad glasuren størkne og skær forsigtigt hindbærstængerne i rektangulære snitter af præcis samme størrelse.