Hjemmelavet hindbærsyltetøj smager bare bedre. (©DR)

Hindbærsyltetøj

Lav en fantastisk, smagfuld og lækker syltetøj. Opskriften er nem og lige til at gå til. Du kan skifte hindbærerne ud med jordbær, hvis det er mere dig.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg hindbær
  • 750 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Varm sukkeret i ovnen i en ildfast skål ved 200 grader i 20 minutter. Varm panden op ved fuldt skrald, og kom bærrene i. Rør rundt. 
  2. Når det safter hælder man sukkeret i og koger ved høj varme til det tykner. Det tager nogle få minutter. Når syltetøjet bobler op med små jævne bobler over det hele, er det færdigt. 
  3. Kom på glas rystet med cognac - man må godt drikke cognacen bagefter - og luk så snart det er kølet af. 
  4. Det er vidunderligt på ristet brød, i morgenyoghurten.
  5. TIP: Med syltetøj, som er noget andet end marmelade, handler det om at få væden væk, og dermed holdbart og  nogenlunde smørbart syltetøj, uden at koge bærerne sønder og sammen. Det er nemt nok at få væden væk, det koger jo ind før eller siden, men hvis man skal bevare bærrenes fine, friske smag, så skal det gå rigtig hurtigt, ellers bliver det ubestemmeligt kogt i smagen. Man skal bruge en bred gryde for at få maximal fordampning, men en flad stålgryde, eller en stålpande kan gøre det. Jern og aluminium skal man ikke lave syltetøj i, det går ud over både smag og farve. Detaljen med det varme sukker skal man ikke springe over, det giver meget kortere kogetid, og det er som nævnt det det hele handler om.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær