Prøv opskriften på denne lækre hindbærtærte med mandelmørdej. (©DR)

Hindbærtærte med friske hindbær og mandelcreme

Har du også savlet over bagedystkagen med de mange hindbær? Altså den fra programmets intro, hvor de rødeste hindbær sirligt bliver placeret på en kage? Heldigvis har Jon Daniel Edlund fra Bagedystens sæson syv lavet denne lækre version af tv-programmets mundvandsdrivende hindbærdrøm. Klar, parat, bag!

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mandelmørdej

  • 150 g flormelis
  • 45 g mandelmel
  • 1 tsk. salt
    (lille)
  • 145 g smør
  • 80 g hele æg
    (ca. 1½ æg)
  • 275 g hvedemel
  • 70 g kartoffelmel
  • 30 g æggeblomme
    (til pensling)
  • 7 g fløde
    (til pensling)

Mandelmasse fyld

  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g marcipan
  • 50 g mandelmel
  • 1 æg
  • en smule salt

Pynt

  • en smule friske hindbær
  • en smule flormelis
  • en smule creme fraiche

Fremgangsmåde

Mandelmørdej

  1. Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. 
  2. Tilsæt og æg bland. 
  3. Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. 
  4. Rør rundt til dejen samler sig. Den skal ikke overæltes, blot lige samle sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og skær den til, så den passer til din tærteform. 
  5. Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Brug gerne en perforeret tærteform. Hvis ikke du har en perforeret tærtering, skal du huske at smøre din form med lidt smør og mel samt, prikke huller i bunden og blind-bage den med bagepapir og tørrede ris eller bønner. 
  6. Læg tærten på frys i ca. 20 minutter, før de skal bages.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  1. Lav din mandelmasse imens
  2. Sørg for smørret er blødt, og at æggene er ved stuetemperatur. 
  3. Bland sukker, mandelmel, fintrevet marcipan, smør og salt sammen i en skål, til det lige er blandet sammen. 
  4. Tilsæt ægget til sidst, og vend det sammen lige så massen samler sig. Du kan med fordel putte massen i en sprøjtepose.
  5. Bag din tærter på en perforeret metal bageplade, hvis du har en. Men du kan også sagtens bruge en almindelig bageplade m. bagepapir i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dejen LIGE begynder at se dejligt lysebrun og karamelliseret ud. 
  6. Tag tærten ud af lad den stå i fem minutter og afkøle lidt. Fjern den fra formen, og pensl ydersiden af tærterne med din æggeblomme/fløde blanding. Det giver en vildt flot farve og 'shine' til dine tærter. Men kan udelades.
  7.  Fordel din mandelmasse i bunden af tærtedej, og bag videre i 5-10 minutter, til de ser lysebrune og bagte ud.
  8. Lad kagen afkøle helt, og pynt sirligt med friske hindbær ovenpå! Drys eventuelt med flormelis og server med creme fraiche.