Disse jødekager indeholder ikke meget sukker, da det søde stads var en dyr importvare for flere hundrede år siden. (©Bettina Buhl)

Historiske jødekager fra 1800-tallet

Denne opskrift er en af de allerførste på jødekager og stammer fra en kogebog ’Kogebog for mindre Husholdninger’ i 1884.

Opskriften giver cirka 60 kager.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Småkagedej

  • 250 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 100 g puddersukker (farin)
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 1 æg

Pynt

  • 1 æggeblomme
    (til pensling)
  • 3 spsk. kanel og sukker
    (til at drysse ovenpå)

Fremgangsmåde

  1. Mel, smør, puddersukker (farin), hjortetaksalt og æg æltes sammen til en fast dej, som rulles temmelig tyndt ud på bordet.
  2. Dejen udstikkes med runde forme, og de pensles med en æggeblomme, som forinden er rørt ud i lidt vand.
  3. Kagerne drysses med kanel og sukker.
  4. Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter.