Historiske jødekager fra 1800-tallet
Denne opskrift er en af de allerførste på jødekager og stammer fra en kogebog ’Kogebog for mindre Husholdninger’ i 1884.
Opskriften giver cirka 60 kager.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
0 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Småkagedej
- 250 g hvedemel
- 100 g smør
- 100 g puddersukker (farin)
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 1 æg
Pynt
-
1
æggeblomme
(til pensling)
-
3 spsk.
kanel og sukker
(til at drysse ovenpå)
Fremgangsmåde
- Mel, smør, puddersukker (farin), hjortetaksalt og æg æltes sammen til en fast dej, som rulles temmelig tyndt ud på bordet.
- Dejen udstikkes med runde forme, og de pensles med en æggeblomme, som forinden er rørt ud i lidt vand.
- Kagerne drysses med kanel og sukker.
- Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter.