Tidsforbrug: 2 timer,30 min Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
3 dl sødmælk
- •
20 g gær
- •
½ kg hvedemel
- •
1 tsk. fint salt
- •
1 spsk. sukker
- •
30 g smør
- •
1 sammenpisket æg (til pensling)
- •
2-3 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde
Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Når de kommer ud, lægges de på en bagerist med et viskestykke over, så de bevarer blødheden i skorpen.