Hjemmebagte burgerboller er både nemt og lækkert at lave, når menuen lyder på burger. (©Pixabay)

Hjemmebagte burgerboller

Bag dine egne hjemmelavede burgerboller og brug dem til din yndlings burger. James og Adam Price lavede i programmet Spise med Price denne nemme og lækre opskrift på bløde burgerboller med sesamfrø på toppen.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • ½ kg hvedemel
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. sukker
  • 30 g smør
  • 1 sammenpisket æg
    (til pensling)
  • 2-3 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.

Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time. 

Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid. 

Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter. 

Når de kommer ud, lægges de på en bagerist med et viskestykke over, så de bevarer blødheden i skorpen.