Hjemmebagte burgerboller

Bag dine egne hjemmelavede burgerboller og brug dem til din yndlings burger. James og Adam Price lavede i programmet Spise med Price denne nemme og lækre opskrift på bløde burgerboller med sesamfrø på toppen.

Hjemmebagte burgerboller er både nemt og lækkert at lave, når menuen lyder på burger. (© Pixabay)

Tidsforbrug: 2 timer,30 min Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk

  • 20 g gær

  • ½ kg hvedemel

  • 1 tsk. fint salt

  • 1 spsk. sukker

  • 30 g smør

  • 1 sammenpisket æg (til pensling)

  • 2-3 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.

Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.

Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.

Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Når de kommer ud, lægges de på en bagerist med et viskestykke over, så de bevarer blødheden i skorpen.