Hjemmelavede baked beans er en ret, som er nem at lave, og så smager det virkelig fantastisk. (Foto: Line Falck Christensen ©Lindhardt og Ringhof Forlag A/S)

Hjemmelavede baked beans

Baked beans er en ægte manderet, som kan spises både morgen og aften og til mange forskellige slags retter. De rigtige mænd fra DR-programmet 'Rigtige mænd - det nye hold' fik i forbindelse med deres forløb denne opskrift. Selvom det ifølge den rigtige mand, Rasmus, ikke ser så indbydende ud, smager det virkelig overraskende godt. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold' og er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Dagen før: Læg bønnerne i blød. Følg anvisningen på pakken.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g tørrede hvide bønner (eller 4 dåser)
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • Lidt solsikkeolie
  • ½ l kyllingefond eller bouillon
  • 2 dl brun farin
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 dl mørk sirup
  • ½ dl æbleddike
    ((Eller almindelig eddike))
  • 2 stk. mild chili
    (Finthakket)
  • 1 spsk. røget paprika
  • Lidt salt og peber
  • 200 g bacon
    (God kvalitet og gerne et helt stykke)

Fremgangsmåde

1. Skær løgene i kvarte. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver og svits begge dele i lidt olie.

2. Hæld væde fra bønnerne og kom dem og resten af ingredienserne i gryden.

3. Lad retten simre i 1 times tid ved svag varme. Smag til med salt og peber.

4. Skær nogle dejlige tykke skiver bacon og rist dem over bål - alternativt på panden indenfor. 

Server eventuelt bønnerne med spejlæg.