Julesild og karrysalat serveres på godt rugbrød. (©DR)

Hjemmelavede julesild med karrysalat

Lav dine egne hjemmelavede julesild til årets julefrokost, og top med en god karrysalat til. Få her Brødrene Prices opskrifter på begge.

Sildene skal trække i 12-14 dage inden de spises. Alternativt kan bruges allerede modnede sild.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

julesild

  • 7 dl æbleeddike
  • 2 dl vand
  • 450 g sukker
  • 40 stk. peberkorn
  • 10 hele nelliker
  • 8 stk. laurbærblade
  • 5 stk. kanelstænger
  • 6-8 stjerneanis
  • 5 g sennepsfrø
  • 5 g fennikelfrø
  • 20 g tørret appelsinskal
  • 15 g frisk ingefær i skiver
  • 6 g tørret chili
  • 10-15 hele fileter af spegesild

Karrysalat

  • 5 spsk. hjemmerørt mayonnaise
  • 2-3 spsk. creme fraiche 38%
  • 3-5 tsk. god Madras karry
  • 2 stk. hårdkogte æg
  • 3-4 spsk. syltede agurker, hakkede
  • 2-3 spsk. søde ansjoser, hakkede
  • 3-4 spsk. kogt pasta i ganske små stykker
  • 1 spsk. purløg
  • 1 spsk. skalotteløg, hakket
  • 1 knivspids peber
  • lidt salt
  • en smule sukker

Fremgangsmåde

Julesild

Kog lagen op og lad den trække i køleskabet natten over. Kom fileter af spegesild i en skål og dæk dem med vand. Lad dem udvande natten over i køleskabet.

Dagen efter kommes sildene på Atamonskyllede glas, og overhældes med den kolde lage. Sildene skal være helt dækkede. Lad sildene trække i 12-14 dage inden de spises.

Har man ikke tid til at begynde med rigtige spegesild, kan man købe gammeldags modnede marinerede sild og lade dem trække i lagen i 3-4 dage inden de skal spises.

Karrysalat

Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen. Hak de øvrige ingredienser i tern og læg dem i en skål for sig og bland dem. Kom karrymayonnaise i til konsistensen er passende.

Hvis karrysalaten virker for fast i det, tilsættes evt. lidt mere mayonnaise. Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker. Mængden af karry kan naturligvis også justeres efter smag.