(©DR)

Hjemmelavede syltede asparges

Lav selv syltede asparges efter kok Claus Henriksens opskrift, som han lavede i programmet 'Price inviterer'.

Skal trække i vandet ca. 5 timer. Skal trække 3-4 dage, inden de kan bruges

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g hvide asparges
  • 50 g salt
  • 3 dl sukker
  • 5 dl æbleeddike
  • 2 stk. krondildstilke
  • 1 tsk. atamon

Fremgangsmåde

  1. Opløs saltet i 1 ltr. koldt vand, og hæld det over de skrællede hvide asparges. Lad dem stå og trække i vandet, i ca. 5 timer.

  2. Sylteglas efter behov skylles i kogende vand, tilsat lidt atamon.

  3. Kog sukker og æbleeddike op med 1 dl vand, tilsæt krondild stilke. Hæld saltlagen fra aspargesene, fyld dem i sylteglas og hæld den varme lage over. Fordel krondilden, og lad dem køle helt af, inden man sætter låg på. Opbevar dem køligt og mørkt.

  4. Lad apsargsene trække i minimum 3-4 dage, inden du bruger af dem. Kassér eventuelt krondilden efter et par dage.