Pift din mexicanske menu op med hjemmelavede tortillas! (©DR)

Hjemmelavede tortillas

Tortillas kan man sagtens lave selv. Anne Hjernøe var med Anders Agger i USA, hvor hun i Arizona mødte museumsmedarbejder Jesus Garcia, der viste hende, hvordan man med få ingredienser laver skønne tortillas.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 5 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 125 g smør
  • 0,5 l vand

Fremgangsmåde

  1. Bland melet med salt og ælt langsomt smørret ind melet. Når smør og mel er blandet godt sammen, tilsættes vandet lidt efter lidt. 
  2. Ælt vandet ind i dejen, hold lidt tilbage – det er ikke sikkert, at det hele skal bruges. Ælt dejen til en kugle, som skal minde lidt om en pizzadej. 
  3. Lav små kugler, de skal hver blive til en tortilla, og læg dem på en bakke. Put lidt olie på fingrene og gnid det godt ind i dejkuglerne. Dæk dem med plastikfilm og lad dem hvile i 15-20 minutter. 
  4. Tortillas kan nu formes ved at ’klappe’ dem eller ved at rulle dem ud med en kagerulle. De skal bages hurtigt på en pande eller en grill. Hold øje med temperature – den må hverken være for varm eller kold. Prøv dig frem, til det virker.