Lav dine egne små og lækre chorizopølser - server til tapas eller som snack (©DR)

Hjemmelavet chorizo

I programmet 'Mad der holder' lavede Camilla Plum denne lækre opskrift på en stærk og krydret chorizopølse, som du selv kan lave derhjemme. Brug den til tapas, som pålæg eller gryderetter for at give masser af smag.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 2,25 kg hakket svinekød af bov
  • 150 g svinespæk
  • 1,2 kg reelt svinekød
    (halvdelen i store tern og halvdelen i fine tern)
  • 1 kg svinespæk i fine tern
  • 35 g tørret ancho-chili
    (mild chili)
  • 25 g tørret cascabel
    (mellemstærk chili)
  • 3 spsk. røget, stærk paprika
  • 8 spsk. alm. paprika
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 100 g groft salt
  • 100 g rørsukker
  • 3 hele hvidløg
  • 4 spsk. sandeltræ
  • 2 dl rødvin
  • evt. 2 spsk. mælkesyrekultur og 100 g rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Bland alle krydderierne sammen. Kør kød og krydderier gennem kødhakkemaskinen, eller køb evt. farskødet hakket, så det bare skal røres sammen med krydderier og kød og spæktern.
  2. Farsen skal røres rigtig sej sammen med krydderblandingen. Tilsæt kød- og flæsketern, steg en prøvedele på panden og juster evt. krydringen. Kom i tarm.
  3. Pølserne skal drejes af til små pølser undervejs. Kan steges som de er, koges med i enhver sydeuropæisk ret med bønner, linser, grøntsager osv., eller hænges op til tørre et tørt og luftigt sted. Hvis de skal tørres, skal de tilsættes 2 spsk. mælkesyrekultur, og 100 g ekstra sukker.
  4. Dette er en stor portion, men pølserne holder sig fremragende i fryseren i op til et halvt år. Tarme kan købes hos slagteren, specielt hvis man bestiller dem i forvejen.