Denne opskrift på gløgg har Katrine vundet danmarksmesterskabet i gløgg med. Prøv den selv derhjemme. (©DR)

Katrines gløggekstrakt med solbær

Katrine Fogeds opskrift på gløggekstrakt og gløgg, som hun har vundet, intet mindre end danmarksmesterskabet i gløgg med. Gløggen er frugtig med solbær, krydderier, appelsin og ingefær. Gløgg-ekstrakten skal gerne trække i 14 dage, men så har du også nok til mange gløgg-tørstige julegæster.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 25 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • ½ l vand
  • 500 g brun farin
  • 200 g solbær
    (gerne frosne)
  • 5 kanelstænger
  • 3 stjerneanis
  • 3 appelsiner
  • ca. 10 cm frisk ingefær

Fremgangsmåde

  1. Skær appelsiner med skal og ingefær i grove stykker. 
  2. Hæld vand, solbær og brun farin i en gryde. Varm det op til det koger. 
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele koge i ca. 10-15 minutter. 
  4. Hæld gløgg-ekstrakten i en bøtte og stil det køligt (på køl) i ca. 14 dage, så det trækker smage ud af alle krydderierne. 
  5. Sigt blandingen. 
  6. Til en flaske rødvin skal der bruges ca. 2 dl gløgg ekstrakt. 


Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine