Hjemmelavet hyldeblomstsaft er nemt at lave og smager fantastisk. Her er det Mette Blomsterbergs opskrift. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Når højsæsonen er i flor er det bare om at få plukket godt med hyldeblomster til en skøn hyldeblomstdrik. Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet Det søde liv denne opskrift på lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft, som er et hit og er god til strandturen eller som gave.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 15 stk. hyldeblomstskærme
  • 4 dl vand
  • 700 g sukker
  • 0,5 stk. citron
  • 20 g citronsyre
    (eller vinsyre)
  • 1 tsk. atamon
    (til at skylle flasken med)

Fremgangsmåde

  1. De skyllede og afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter.

  2. Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vinsyre koges kort op og hældes straks over skærmene.

  3. Lad hyldeblomster og lage trække under låg to dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.

  4. Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l) og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften