Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Når højsæsonen er i flor er det bare om at få plukket godt med hyldeblomster til en skøn hyldeblomstdrik. Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet Det søde liv denne opskrift på lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft, som er et hit og er god til strandturen eller som gave.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 15 stk. hyldeblomstskærme
- 4 dl vand
- 700 g sukker
- 0,5 stk. citron
-
20 g
citronsyre
(eller vinsyre)
-
1 tsk.
atamon
(til at skylle flasken med)
Fremgangsmåde
- De skyllede og afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter.
- Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vinsyre koges kort op og hældes straks over skærmene.
- Lad hyldeblomster og lage trække under låg to dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.
- Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l) og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften