(©DR)

Hjemmelavet jordbærmarmelade

Smagen af sol og sommer på glas med jordbærmarmelade, som mormor lavede den. Det er lykken. Denne nemme og hurtige opskrift på lækker jordbærmarmelade lavede konditor Mette blomsterberg i programmet 'Det Søde Sommerliv'.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 500 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 knivspids geleringsmiddel
    (Efter angivelse på pakken)
  • 0,5 tsk. atamon

Fremgangsmåde

  1. Skyl, nip og halver jordbærrene. Jordbær, sukker og vand bringes i kog og småkoger 15 - 20 minutter uden låg.

  2. Tilsæt geleringsmiddel efter anvisninger på det valgte produkt.

  3. Skum af og kom marmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas. Opbevares i køleskab.