(©DR)

Hjemmelavet jordbærsaft

Jordbær kan bruges til andet end marmelade nemlig en sød og frisk saft. Sommeren bliver lige pludseligt lidt længere, når man har denne lækre hjemmelavede jordbærsaft i køleskabet. Konditor Mette Blomsterberg lavede denne opskrift på jordbærsaft i programmet 'Det Søde Sommerliv'.

Saften skal løbe gennem sien i et par timer og skal trække 10 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg jordbær
  • 6 dl vand
  • 800 g sukker
  • 0,5 tsk. Atamon
    (Efter angivelse på flasken.)

Fremgangsmåde

  1. Skyl, nip og halver jordbærrene. Kog de ordnede bær, vand og sukker under låg i ca. 20 minutter. Passér hele herligheden gennem en stor sigte ilagt et rent klæde (viskestykke). Det kan godt tage et par timer - tving ikke saften igennem, da den da vil bliver uklar.

  2. Hæld saften på rengjorte og atamonskyllede flasker og luk dem til. Kan drikkes efter 10 timer.

    TIP: Saften skal opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk, og sommeren er hos os.