Hjemmelavet kefir har en dejlig syrlig og frisk smag. (©DR)

Hjemmelavet kefir

Kefir er syrnet mælk med en frisk smag, som giver en delikat perlende følelse i munden. I programmet 'Mad der holder' lavede Camilla Plum denne opskrift på en hjemmelavet kefir af sødmælk, som er nem at lave derhjemme. Drik den som den er, til morgenmad eller brug den til desserter. Uanset hvad, smager den skønt.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 l sødmælk
  • 3 spsk. kefirkultur
    (Kan købes på nettet)

Fremgangsmåde

  1. Bland mælk med din mælkefirkultur i en ren, madegnet beholder med et klæde/viskestykke ovenpå. Stil beholderen ved stuetemperatur og lad den syrne i 20-24 timer. 
  2. Når tiden er gået vil du se, at blandingen begynder at tykne. Står det for varmt, vil processen gå for hurtigt og kefiren vil skille.  
  3. Når tiden er gået, kan du si blandingen i en sigte, så kulturen bliver i sigten. I skålen er din færdige mælkekefir. Du kan drikke den eller sætte den på køl!
  4. Gem kulturen i en lukket beholder i køleskabet - hæld eventuelt lidt mælk ved. Så kan den bruges igen.