Hjemmelavet marcipan er oplagt at bruge til en omgang konfekt med nougat, nødder og chokolade. (Foto: Egon Rix ©DR)

Hjemmelavet marcipan

Det er supernemt at lave sin egen marcipan. Og det smager, uden sammenligning, så meget bedre end de fleste, du kan købe. Opskriften giver 300 gram marcipan.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g mandler
  • Cirka 1/2 dl lys agavesirup
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne.
  2. Rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
  3. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt
  4. Tilsæt agavesirup til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, at du behøver at bruge det hele)
  5. Tilsæt salt.
  6. Pak marcipanen ind i film og læg den evt. på køl. eller brug den straks til konfekt.
  7. Servér den rå marcipan som den er – fordi den er ren og helt skøn! Eller brug den til konfekt.

TIP: Du kan undlade at smutte mandlerne, det giver en grovere men stadig monsterskøn marcipan.