En makrelmad med hjemmelavet mayonnaise, vil med sikkerhed være et hit hos børnene (©DR)

Hjemmelavet mayonnaise

Lækker nem hjemmelavet mayonnaise, kan bruges til alt, og så smager det bare bedre når det er hjemmelavet.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 spsk. vand
  • 1 smule citronsaft
    (efter smag)
  • 1 dl madolie

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser på nær olien kommes i et højt glas hvor stavblenderen kan komme ned i. Olien hældes på og det hele står et øjeblik, indtil olien flyder ovenpå. Stavblendes i små forsigtige puls fra bunden.