(©DR)

Hjemmelavet mysli med ahornsirup

Hjemmelavet mysli - også kaldet granola - er lækkert og nemt at lave, og her får du konditor Mette blomsterbergs opskrift på en knasende lækker mysli med masser af smag og fibre.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 dl ahornsirup
  • 1/2 dl vand
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 40 g pecannødder
  • 40 g solsikkekerner
  • 60 g mørke rosiner
  • 10 g frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde

  1. Opvarm sirup og vand i en lille gryde til det netop smelter sammen. Bland havregryn, hakkede pekannødder og solsikke i en stor skål. Hæld den lune sirups lage ud over blandingen og rør det godt sammen.

  2. Opvarm ovnen til 120 grader. Fordel blandingen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller en bagemåtte. Bag müslien i 25 minutter og lad den efterfølgende afkøle helt ved stuetemperatur.

  3. Tilsæt rosinerne og de frysetørrede jordbær.

    TIP: Opbevar myslien i en tætsluttende beholder. Nyd den ovenpå ymer, skyr eller lignende.