Hjemmelavet pasta med æg

Hjemmelavet pasta er nemt at lave, og det smager fantastisk. Og sørme om ikke den legendariske sanger, sangskriver og DR-vært Povl Kjøller tilbage i 1977 var en af de første til at lave hjemmelavet pasta på tv i programmet 'Legestue'. Her får du hans opskrift.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g mel
    (Du kan bruge almindelig hvedemel, durummel eller en blanding)
  • 4 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Saml melet i en bunke på et rent bord. Lav en hulning i melet og slå æggene ud i hulningen. Arbejd nu langsomt æggene ind i melet med runde bevægelser med hænderne. Ælt det til en fast dej.
  2. Rul dejen ud og kør den gennem en pastamaskine efter anvisningerne. Når det har den rette tykkelse, så skær det ud i den pastatype, du ønsker. 
  3. Hvis du ikke har en pastamaskine, skal du rulle dejen tyndt ud på bordet med en kagerulle. Husk at drysse rigeligt mel på, så det ikke klistrer sammen. 
  4. Du skal til sidst folde dejen sammen - husk rigeligt med mel - og skære tynde skiver pasta af det.

    TIP: Denne dej kan bruges til lange pastaer som tagliatelle, fettucine og spaghetti, men den kan også bruges som lasagneplader - kog dem få minutter i letsaltet vand, inden lasagnen lægges sammen. Eller lav fyldte pastaer af dejen - f.eks. ravioli - med ricotta-ost og spinat. 

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter