Rist mandlerne godt af til at starte med - det bringer den gode smag i nødderne frem. (©DR)

Hjemmelavet peanutbutter

Er du vild med peanutbutter? Så prøv at lave din egen. Det er både nemt og sjovt, og så smager det fantastisk. Denne opskrift lavede kok Jesper Vollmer i programmet ´Spis og spar'.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g peanuts, uristede og usaltede
  • lidt honning
  • lidt salt
  • peunutolie eller neutral olie

Fremgangsmåde

  1. Fordel de mange peanuts på en varm pande uden fedtstof. De skal bare lige tage lidt farve.
 
  2. Lad dem køle ned og kør dem på en foodprocessor eller blender i tre-fem minutter. Stop op undervejs og skrab siderne fri til massen er fin, ensartet og tyk. Tricket er at have tålmodighed. De mange peanuts skal nemlig bare blendes. Ikke andet. Men undervejs kan man godt komme i tvivl, og tro at det ikke virker. Det gør det.  
  3. Efter fire-fem minutter begynder den grynede masse at samle sig og blive blød og lækker, som man kender det fra glas. Smag til med honning og salt. 
  4. Kom massen i et glas og hæld peanutolie på toppen, så det holder sig bedre.