Prøv at lave din egen yoghurt - det er sjovt, og så smager det helt fantastisk. (©DR)

Hjemmelavet sødmælksyoghurt

Hjemmelavet sødmælksyoghurt er fantastisk med honning til morgenmad, som en skefuld i en skål suppe eller til tzatiki, hvis den drænes først. Camilla Plum viser her hvordan du kan lave din egen yoghurt derhjemme.

Tilberedningstid: 6 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 l sødmælk
  • 2 dl yoghurt fra et mindre økologisk mejeri
    (det er vigtigt at den er frisk)
  • evt. 1-2 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Kog mælken ind ved svag varme, til det er reduceret med en tredjedel.Den får en skorpe af mælkeskind, som man kan skumme af, eller røre ind i yoghurten som man vil. 
  2. Køl mælken ned til ca. 40 grader - under 45 grader giver mild yoghurt, over 45 grader en mere syrlig. 
  3. Rør fløde og yoghurt i, og kom det i en stor beholder af plastic eller stål. Pak ind i flere hold håndklæder og stil det så lunt som muligt. Fyrrum, ved en ovn, eller måske ind i ovnen bare med lampen tændt.
  4. Efter ca. 6 timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere. Køl den ned og nyd det.
  5. TIP: Gem et glas til at bruge som starter til en ny portion i stedet for at købe en yoghurt, men vent ikke mere end to-tre dage.
    Yoghurten er meget mild, men bliver mere syrlig når den står. Efter 5-6 dage er den så syrlig som købeyoghurt.