Hjemmelavet sødmælksyoghurt
Hjemmelavet sødmælksyoghurt er fantastisk med honning til morgenmad, som en skefuld i en skål suppe eller til tzatiki, hvis den drænes først. Camilla Plum viser her hvordan du kan lave din egen yoghurt derhjemme.
Tilberedningstid:
6 timer
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 l sødmælk
-
2 dl
yoghurt fra et mindre økologisk mejeri
(det er vigtigt at den er frisk)
- evt. 1-2 dl fløde
Fremgangsmåde
- Kog mælken ind ved svag varme, til det er reduceret med en tredjedel.Den får en skorpe af mælkeskind, som man kan skumme af, eller røre ind i yoghurten som man vil.
- Køl mælken ned til ca. 40 grader - under 45 grader giver mild yoghurt, over 45 grader en mere syrlig.
- Rør fløde og yoghurt i, og kom det i en stor beholder af plastic eller stål. Pak ind i flere hold håndklæder og stil det så lunt som muligt. Fyrrum, ved en ovn, eller måske ind i ovnen bare med lampen tændt.
- Efter ca. 6 timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere. Køl den ned og nyd det.
- TIP: Gem et glas til at bruge som starter til en ny portion i stedet for at købe en yoghurt, men vent ikke mere end to-tre dage.
Yoghurten er meget mild, men bliver mere syrlig når den står. Efter 5-6 dage er den så syrlig som købeyoghurt.