Tivolikrymmel er en klassiker som drys på softice, men du kan også drysse med kakao, chokoladeknapper eller hvad du har lyst til. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Hjemmelavet softice

Skal du imponere børn eller gæster med en hurtig kølende snack, så er hjemmelavet softice måske løsningen. Da isen er næsten optøet, skal du servere den straks efter, at du har anrettet den. Hvis du serverer i glas, kan du sætte disse i fryseren inden servering. På den måde undgår du at isen smelter alt for hurtigt.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljeis
  • 0,75 dl fløde
  • evt tivolikrymmel til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tag isen op af fryseren og lad den tø en smule op i cirka 20 minutter.
  2. Skær isen i skiver og læg dem i en skål.
  3. Tilføj fløden og pisk det sammen, til isen og fløden er pisket sammen uden klumper af is. 
  4. Du kan spise det lige fra skålen, men du kan med fordel hælde softicen i en sprøjtepose og lægge denne i fryseren i cirka 20 minutter. På den måde får isen en mere fast konsistens. 
  5. Pynt med friske bær, krymmel eller chokolade.