Pak bolsjerne ind i fine cellofanposer som øverst til højre her på billedet og giv dem som en hjemmelavet vært- eller værtindegave. (©DR)

Hjemmelavet sommerslik

Hvem elsker ikke sommer? Og er de fleste ikke fans af slik? Her kan du kombinere de to ting og få de bedste sommersmage frem i dit eget slik!

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Jordbær-/myntevingummi - gelatineblanding

  • 75 ml vand
  • 50 g gelatine

Jordbær-/myntevingummi - sukkermasse

  • 50 ml vand
  • 200 g sukker
  • 240 g druesukker

Jordbær-/myntevingummi - smag og farve

  • 1,5 tsk. citronsyre
  • 30 dråber rød farve
  • 3 ml jordbæraroma
  • 10 mynteblade

Hyldeblomst-/vaniljebolsjer - bolsjemasse

  • 1,5 dl vand
  • 5 dl sukker
  • 1,5 dl druesukker

Hyldeblomst-/vaniljebolsjer - smag og farve

  • 1,5 tsk. citronsyre
  • 5 ml hyldeblomstaroma
  • 1,5 tsk. vaniljepasta
  • 35 dråber grøn farve
  • 1 tsk. guldstøv

Fremgangsmåde

Jordbær/mynte vingummi

  1. Bland gelatineblandingen sammen i en glasskål, som sættes ned i gryde med kogende vand. Lad den stå der indtil den skal bruges.
  2. Bland sukkermassen i en gryde og varm den op for fuld blus under omrøring til den bobler. Kog herefter videre til 135 grader, uden at røre. Tag herefter gryden af varmen og lad den afkøle til 100 grader.
  3. Der tilsættes citronsyre og gelatineblandingen når sukkermassen er 100 grader.
  4. Samt tilsættes aromaen, farven og mynten.
  5. Skum blandingen for bobler.
  6. Når massen er 70 grader, kan den hældes op i formen.
  7. Efter en 1/2 – 1 time kan de trykkes ud af formen.

Hyldeblomst/vanilje bolsjer

  1. Bland bolsjemassen i gryde og opvarm det til 162 grader.
  2. Herefter hældes det på en bolsjemåtte/vævet, hvor den deles i tre og der tilføjes farve i dem hver (1: Guldstøv, 2: 20 dråber grøn og 3: 15 dråber grøn).
  3. Farven fordeles med to skrabere.
  4. Efter fordeles citronsyre, vanilje og aroma, i masserne som æltes ind i dem.

Samling

  1. Der laves 3 pølser med en spids midte af både den guld- og grønne masse.
  2. Disse 6 sættes sammen skiftevis i farver, så de danner en cirkel/pølse.
  3. Den sidste grønne farve gøres flad og sættes rundt om cirkel/pølsen.
  4. Massen trækkes ud i pølser og når de er afkølet hakkes de i mundrettet stykker.