Den hjemmelavede soyayoghurt kan spises med nødder og frugt eller din foretrukne musli. (Foto: Julian Hochgesang ©Unsplash)

Hjemmelavet soyayoghurt

Soyayoghurt er laktosefrit og har et lavt indhold af mættede fedtsyrer og sukkerindhold. Her får du Jesper Vollmers opskrift på hjemmelavet soyayoghurt, som han laver i programmet 'Spis og Spar'.

Tilberedningstid: 1 dag Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

  • 2 soyayoghurt
  • 1 l soyamælk

Fremgangsmåde

  1. Første gang du laver din egen soyayoghurt skal du købe et bæger færdig soyayoghurt. Frys evt. 2 spsk. i små bøtter/poser. De små mængder kan bruges fremover, når der skal laves en ny portion.
  2. Varm soyamælken op til kogepunktet. Lad det køle af til 37-40 grader.
  3. Bland 2 spsk. yoghurt i den afkølede soyamælk og kom det i en lufttæt beholder. Lad det stå på køkkenbordet i 12-24 timer.
  4. Jo længere tid den står fremme, jo mere syrlig bliver den. Smag dig frem.
  5. Husk at tage 2 spsk. fra til næste portion.