Hjemmelavet soyayoghurt
Soyayoghurt er laktosefrit og har et lavt indhold af mættede fedtsyrer og sukkerindhold. Her får du Jesper Vollmers opskrift på hjemmelavet soyayoghurt, som han laver i programmet 'Spis og Spar'.
Tilberedningstid:
1 dag
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 soyayoghurt
- 1 l soyamælk
Fremgangsmåde
- Første gang du laver din egen soyayoghurt skal du købe et bæger færdig soyayoghurt. Frys evt. 2 spsk. i små bøtter/poser. De små mængder kan bruges fremover, når der skal laves en ny portion.
- Varm soyamælken op til kogepunktet. Lad det køle af til 37-40 grader.
- Bland 2 spsk. yoghurt i den afkølede soyamælk og kom det i en lufttæt beholder. Lad det stå på køkkenbordet i 12-24 timer.
- Jo længere tid den står fremme, jo mere syrlig bliver den. Smag dig frem.
- Husk at tage 2 spsk. fra til næste portion.