Tykmælk er dejlig morgenmad at starte dagen med. (©Pexels)

Hjemmelavet tykmælk

Camilla Plum viser i programmet 'Mad der holder' hvordan du nemt kan lave din egen hjemmelavede tykmælk - og det er det hele værd. Spis tykmælken helt kold med frisk rugbrødsdrys, muscovadosukker og frisk frugt.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 l økologisk mælk
  • 2 dl helt frisk, økologisk kærnemælk
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Rør det hele sammen, fordel det i nogle pæne skåle og stil det lunt. Jo lunere, jo hurtigere stivner det. Næste dag er det i hvert fald stift og med et lækkert flødelag på toppen. Kom det i køleskabet og server kold.
  • TIP: Tag 2 1/2 dl fra og fordel den i en ny portion mælk, helst med det samme, men den kan godt holde sig nogle dage i køleskabet. På den måde har du hele tiden igang i en ny portion tykmælk.  Kulturen bliver bedre og bedre efterhånden.
  • Køb kærnemælken økologisk og læs grundigt på kartonen. Kærnemælken skal være helt frisk, den aktive kultur lever ikke så længe, så køb en, der er tappet højst to dage før brug.