I programmet Anne og Anders vender hjem toppede Anne Hjernøe vaniljeisen med hampknas, hampolie og skovjordbær, men du kan selvfølgelig toppe vaniljeisen med lige det, du har lyst til. (©DR)

Hjemmelavet vaniljeis med hampknas & hampolie

En varm sommerdag giver lyst til is, men denne lækre en af slagsen med hampknas, nyslunget honning og skovjordbær til kan man nu få lyst til hele året!

1 time hvis du har en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så tager det 30 minutters tilberedning og 6-8 timer på frys.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 3 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3/4 dl honning
    (gerne nyslynget)
  • 1 tyk vaniljestang
  • 3 dl piskefløde
  • 3/4 dl knækket hamp
  • 1,5 dl finvalsede havregryn
  • 2 spsk. smør
  • 3-4 spsk. flydende honning
  • 4-5 kornblomster
  • Hampolie efter smag
  • 2-3 dl skovjordbær

Fremgangsmåde

  1. Del æggene i hvide og blommer. Gem hviderne til en anden god gang.
  2. Pisk blommerne godt sammen med korn fra vaniljestangen samt den nyslyngede honning til du har en god råcreme.
  3. Pisk fløden til flødeskum. Kom begge dele i ismaskinen og kør til du har en cremet vaniljeis.
  4. Har du ingen ismaskine så vender du blot råcreme og flødeskum sammen i en form, stiller den i fryseren i 6-8 timer, eller efter din frysers beskaffenhed. Rør gerne i isen undervejs.
  5. Kom den knækkede hamp samt havregrynene på en tør pande og rist til det begynder at tage lidt farve.
  6. Kom smørret på panden sammen med honningen og lad havreblandingen riste helt gylden deri.
  7. Lad blandingen køle lidt af og tilsæt blade fra kornblomster fordi det er pænt.
  8. Arrangér isen portionsvis i en pæn tallerken, hæld ca. 1 spsk hampolie over hver portion is og servér den med hampknas og skovjordbær.