I opskriften, Anne Hjernøe lavede i programmet Anne og Anders vender hjem blev der ikke tilsat honning, men senere på turen blev vermuth’en justeret med lidt flydende honning, derfor figurerer det i opskriften her. (©DR)

Hjemmelavet vermuth

I de seneste år er det blevet mere og mere populært at lave sin egen gin, tonic, kryddersnaps og andet godt drikkeligt, men faktisk er det også muligt at lave sin egen vermuth. Man kan tilsætte et hav af forskellige urter, blomster og citrusfrugter, her kommer et bud på en god sommerlig en af slagsen.

Vermuthen skal trække i minimum en lille uges tid.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4-5 stk. hyldeblomstklaser
  • 4-5 stk. hybenroser
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 dl lys og tør sherry (gerne Fino)
  • 1 dl malurtekstrakt
  • 1 lakridsrod
  • 3 brede strimler citronskal
  • 2 spsk. flydende honning

Fremgangsmåde

  1. Kom hyldeblomster og rosenblade i et stort glas.
  2. Hæld hvidvin, fino og malurtekstrakt over.
  3. Tilsæt lakridsrod, citronskal og honning.
  4. Sæt låg på glasset og vend det rundt et par gange.
  5. Stil glasset koldt en lille uges tid, og smag så på det.
  6. Filtrer vermuth’en når du syntes den har trukket længe nok.
  7. Drik den iskold, evt. med isklumper i, på en varm sommerdag.
  8. Eller top den med gin så du får en krydret og aromatisk dry martini.