Elegant og smagfuld lagkage med et flot snit af et hjerte indvendigt. (©DR)

Hjertekage

Smuk hjertekage fyldt med kærlighed og masser af chokolade. Kagens snit afslører et fint hjerte i hvid mousse.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Chokoladekagen

  • 230 g smør
  • 330 g sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 200 g mel
  • 150 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g hasselnødder
  • 3 dl kærnemælk

Ganachecreme

  • 250 g mørk chokolade
  • 3 dl fløde
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl glukosesirup

Limemousse

  • 4 dl fløde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl yoghurt
  • 1,5 dl sukker
  • 2 tsk. limeskal
    (til mousse)
  • 2 tsk. limeskal
    (til pynt)
  • 1 dl limesaft
  • 6 blade husblas
  • 2 håndfulde ristede nødder

Fremgangsmåde

Lav chokoladekagen

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Smør og sukker piskes godt. 
  3. Der tilsættes 1 æg af gangen og der skal røres godt før næste æg tilsættes. 
  4. Når alle æg er tilsat, rør da i 10 min så der opstår en luftig masse. 
  5. Vaniljesukker, mel, kakao, bagepulver og natron sigtes skiftevis med kærnemælken ned i æggemassen. 
  6. Vend forsigtig, så luften fra æggemassen ikke bliver slået ud. 
  7. Til sidst puttes den hakkede chokolade og de hakkede hasselnødder i dejen. Formene smøres godt med smør og drysses med mel hvorefter der sprayes med bagespray. 
  8. Dejen hældes nu i en "heart tasty fill pan" fra mærket Wilton. Bemærk at der skal mere i den store form i forhold til den lille form. Denne opdeling skal ske, for at der ikke løber dej ud af formen under bagningen. D
  9. en lille form skal have 23 - 24 min. midt i ovnen, hvorimod den store form skal have 33 min - også midt i ovnen. Bemærk at ens ovn er forskellig, derfor test altid med en kniv om kagen slipper når du stikker i den! 
  10. Formene skal afkøles i 10 min, før du tager dem ud af formen. 
  11.  Vær forsigtig når du tager dem ud af formen. Det kan godt drille, så tålmodighed er en dyd her : Når de er afkølet hældes lime-moussen i og sættes derpå på køl igen. 

Lav limemousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand. 
  2. Pisk fløden let til skum. 
  3. Pisk cremefraiche, yoghurt og sukker til det er opløst. 
  4. Riv, så du har det limeskal du skal bruge og dernæst pres limesaften så du har den mængde du skal bruge. 
  5. Når husblas er udblødet, hæld det da i en gryde sammen med reven limeskal og limesaften. Lad det det smelte. 
  6. Køl det ned til 35 grader. 
  7. Når det har denne temperatur hældes dette i en tynd stråle ned i cremefraiche-blandingen. Her skal det gå hurtigt! 
  8. Rør godt rundt. Dernæst tag lidt af flødeskummet og hæld det i cremefraichblandingen. 
  9. Rør godt rundt. 
  10. Til sidst tilsættes resten af flødeskummet. Dæk skålen til med film og lad det stivne i køleskabet. Skal det gå hurtigt, kan det køles ned i fryseren. 
  11. Imens kagen skal sætte sig i køleskabet, lav da ganach-cremen. 

Lav ganachecreme:

  1. Fløde, sukker og glukosesirup varmes op til kogepunktet. Tag af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade og lad det køle ned til 35 grader og tilsæt derpå smørret. 
  2. Du har nu en bund og en top fyldt med lime-mousse. Tag nu toppen af kagen og vend den over på bunden. Her er det også med at være forsigtig. Øvelse gør mester : Overtræk nu kagen med ganache-cremen. Og pynt den derpå som du ønsker. Rigtig god fornøjelse!