En anderledes med mør og delikat tatar af kronvildt-hjerter. (©DR)

Hjertetatar af kronvildt-kalv

Denne ret kan du lave, hvis du har adgang til et helt frisk vildt-hjerte. Vildtslagterne og jægerne i Vestjylland havde aldrig prøvet at spise rå hjerte, før Thomas Laursen serverede denne ret for dem i programmet 'Smagen af Danmark' i Ulfborg. De konstaterede at hjertekødet er overraskende mørt og lækkert.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 Frisk hjerte fra krondyr-kalv
  • ca. 20 grønne enebær
  • 1 spsk. ramsløgskapers
  • lidt olivenolie
  • lidt roseneddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Fjern hinder og hjertekamre (alt hvidt) fra det friske hjerte. Vær ekstra opmærksom på køkkenhygiejnen ved håndteringen af tatar. 
  2. Skær hjertet ud i fine tern.
  3. Mos de grønne enebær med olivenolie, salt og peber i en morter. Kom en smule roseneddike i - og vend det sammen med hjertet. 
  4. Drys med ramsløgskapers og server på godt brød.