Hjorteryg med sort bacon og kantareller
Det bedste fra 2 verdener, hjorteryg og røget bacon. En rigtig efterårs ret, når der skal hygges lidt ekstra.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 600 g hjorteryg
- 2 spsk. engelsk sennep
- 8 skiver sort røget bacon
- 2 spsk. gåsefedt
- 4 dl cider
- 200 g kantareller
- 4 stk. babycourtgetter
- 0,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Flæk ryggen uden at skære den helt igennem. Bank den let og fordel sennep ud på den.
- Krydr med salt og peber. Rul så ryggen sammen.
- Læg baconskiverne efter hinanden på et spækbræt, placer den rullede ryg derpå og rul baconen omkring ryggen. Bind den op med snor.
- Kom gåsefedt i en kasserolle og brun ryggen heri.
- Hæld cider over og lad det simre sammen under låg i 15 minutter.
- Fjern låget og kom ristede svampe ved sammen med courgetter og fløde.
- Lad det hele simre sammen i yderligere 10 minutter uden låg. Krydr med salt og peber.
- Skær rullestegen i skiver og læg dem ned i sovsen. Serveres rygende varm.