(©DR)

Høbagt knoldselleri med svampe a la creme

Kokken Mads Dalsborg har udviklet denne vegetarret som et alternativ til svinemørbrad a la creme. Han mener, at vegetarisk mad om vinteren også handler om tunge og fede smage, som det hører sig til, når det kommer til kødretter.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. knoldselleri
  • Lidt hø
  • 1 pakke smør
  • 3 stk. bananskalotteløg
  • 1 stk. citron
  • 500 g portobellosvampe
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Lidt hvidvin
  • 1 bundt citrontimian
  • 1 stk. solohvidløg
    (kan erstattes af 2-4 alm. hvidløg)

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde – tilberedning af knoldselleri:

  1. Stil ovnen på 200 grader, dæk sellerien i hø, bag det i cirka 3 timer. Bemærk du skal bage det med skrællen på. 
  2. Skær skrællen af selleriknolden og skær ”kødet” ud i store klodser/chunks. 
  3. Brun klodserne/chunks på panden i smør ved medium temperatur, lige inden servering.  

Tilberedning af svampe a la creme: 

  1. Skær svampene ud i passende stykker og steg dem hårdt i olie på en pande til de bliver gyldne, tilsæt en stor spiseskefuld smør. 
  2. Skær citrontimian og skalotteløg fint og vend det med skallen fra en citron og tilsæt det svampene på panden. 
  3. Hæld cirka 1 deciliter hvidvin på og kog det ind ved høj varme, tilsæt fløden (skru lidt ned for varmen) og reducér til cirka en tredjedel. Smag det til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. 
  4. Klar til anretning  


Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften