Høne med halvtres fed hvidløg
Kan du lide høne og hvidløg? Så er denne opskrift noget for dig.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 høne eller stor kylling
- 2 blade laurbær
- 2 kviste timian
- 5 kviste persille
- 1 kvist rosmarin
-
50 fed
hvidløg
(ca. 5 hele løg)
- 1 smule olivenolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 4 stk. ristet brød
Fremgangsmåde
- Kom de upillede hvidløgsfed i en gryde med tilhørende låg, der er stor nok til at rumme hønen, og som kan tåle at gå i ovnen.
- Hæld 6-7 spsk. olivenolie og lidt vand ved. Brun hønen smukt over det hele på en pande i lidt olie, krydr den indvendigt med salt og peber, læg laurbærblade, timian og persillestilke ind i den, og kom den derefter i gryden.
- Læg et tætsluttende låg på gryden. Brug evt. et par lag staniol til at tætne, eller læg en pølse af saltdej hele vejen langs grydens kant inden låget kommer på.
- Sæt gryden i ovnen på 180 grader og lad den stå i ca. en time og et kvarter. Server hønen i gryden med hvidløgsfeddene, der smuttes ud af skallen og smøres på det ristede brød. Kogte grønne bønner, rystet i lidt smør samt en god blandet salat til.