Lækker saftig kylling, perfekt til søndagsbordet. (©DR)

Høne med halvtres fed hvidløg

Kan du lide høne og hvidløg? Så er denne opskrift noget for dig.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 høne eller stor kylling
  • 2 blade laurbær
  • 2 kviste timian
  • 5 kviste persille
  • 1 kvist rosmarin
  • 50 fed hvidløg
    (ca. 5 hele løg)
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 4 stk. ristet brød

Fremgangsmåde

  1. Kom de upillede hvidløgsfed i en gryde med tilhørende låg, der er stor nok til at rumme hønen, og som kan tåle at gå i ovnen.
  2. Hæld 6-7 spsk. olivenolie og lidt vand ved. Brun hønen smukt over det hele på en pande i lidt olie, krydr den indvendigt med salt og peber, læg laurbærblade, timian og persillestilke ind i den, og kom den derefter i gryden.
  3. Læg et tætsluttende låg på gryden. Brug evt. et par lag staniol til at tætne, eller læg en pølse af saltdej hele vejen langs grydens kant inden låget kommer på.
  4. Sæt gryden i ovnen på 180 grader og lad den stå i ca. en time og et kvarter. Server hønen i gryden med hvidløgsfeddene, der smuttes ud af skallen og smøres på det ristede brød. Kogte grønne bønner, rystet i lidt smør samt en god blandet salat til.