Gåsebryst er delikat kød, der nemt kan skæres i skiver til mange. (©Scanpix)

Honningglaseret gåsebryst med stegte kartofler

Skøn ret med honninglaseret gåsebryst krydret med ingefær, chili og hvidløg, serveret med stegte kartofler til. Retten er god gæstemad hele året, men er også oplagt at servere i juletiden.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Gåsebryst med tilbehør

  • 1 stk. gåsebryst
  • 3 spsk. honning
  • 1 tsk. frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. chili
  • 4 stk. bagekartofler
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Med skindsiden nedad først, steges gåsebrystet ved svag varme, således at maksimalt af fedt smeltes af. Stil det afsmeltede fedt til side. 
  2. Gåsebrystet vendes og steges videre i ca. ½ time, mens det vendes jævnligt. Tag brystet af panden, krydder med salt og stil det til side for at trække ca. i 20 min., så saften ikke løber fra, når man skærer skiver af det. 
  3. Kartoflerne skæres i både og steges gyldne i gåsefedt. De krydres med salt. 
  4. Skær gåsebrystet i skiver og anret dem på et fad sammen med kartoflerne. 
  5. Smelt honningen på en pande og tilføj chili, hvidløg, fintrevet ingefær, og knust sort peber. Hæld blandingen over gåsebrystet og server straks.